Brandweer duikbrevet

Er zijn mogelijkheden om een behaald brandweer duikbrevet in te schalen naar het 1* NOB duikbrevet. Aangezien aan een brandweer duikopleiding geheel andere eisen worden gesteld als aan een recreatieve duikopleiding, zul je als houder van zo’n brandweer duikbrevet naast de veelvuldige kennis die je al bezit, toch enkele vaardigheden uit de recreatieve duiksport moeten overnemen.

Samen met een NOB-instructeur neem je een aantal typische onderwerpen door die normaliter niet in de brandweerduikopleiding worden behandeld. Voorbeelden hiervan zijn het buddy systeem, geassisteerde- en reddingsopstijgingen, hanteren van decompressietabellen (het 1* NOB brevet maakte je bevoegd om tot 20 meter diepte te duiken) en het maken van een risico inventarisatie voorafgaande aan de duik.

Het is natuurlijk wel mogelijk dat je intussen ervaring hebt opgedaan, bijvoorbeeld in getijdenwaterduiken. In overleg met de instructeur kan dan besproken worden of er wellicht vrijstellingen zijn. De onderdelen die voor de inschaling behandeld worden zijn: NOB-duiktabellen, duiken in getijdenwater en Check de Stek.

De kosten zijn het lidmaatschap van de vereniging. De hoogte daarvan verschilt per vereniging. Daarbij komt het lidmaatschap van de NOB (2015 € 41,20 / jaar vanaf 18 jaar). Meestal is dat al verwerkt in de contributie van de vereniging. Ook schaf je een lespakket 1*-duiker aan. Hiermee kan dan de brevetkaart aangevraagd worden.

Zie voor nadere informatie over het inschalen van het brandweer duikbrevet naar NOB 1* brevet hieronder:

Houd er rekening mee dat dit gedateerde info betreft, de meest recente lidmaatschapbedragen staan op de NOB site vermeld, zie daarvoor op de link hieronder

Algemene informatie over NOB lidmaatschap;

http://www.onderwatersport.org/